GL, M
noin 12 pihviä
Nämä helpot jauhelihapihvit syntyvät ainoastaan muutamasta raaka-aineesta. Voit soveltaa raaka-aineita ruokavaliosi mukaan, ja jättää esimerkiksi sipulit pois.
Valmistusaineet
400 g naudan paistijauhelihaa
150 g ranskankermaa (tai kasvipohjaista ranskankermaa)
1 kpl sipuli (jätä pois FODMAP-ruokavaliossa)
2 kpl valkosipulinkynttä (jätä pois FODMAP-ruokavaliossa)
1 kpl punajuuri
2-3 kpl porkkanaa
1 tl suolaa
1 ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Kuori ja pilko sipuli pannulle ja puserra joukkoon valkosipuli.
2. Kuullota sipulia hetki miedolla lämmöllä ja lisää juuresraasteet joukkoon. Anna kypsyä miedolla lämmöllä
noin 10 minuuttia.
3. Kaada seos pannulta kulhoon ja anna jäähtyä hetki.
4. Sekoita joukkoon jauheliha sekä ranskankerma. Mausta
taikina suolalla ja mustapippurilla.
5. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista uunissa 200 C noin 15-20 min tai kunnes kypsiä.
Vinkki! Kokoa pihveistä itsellesi hampurilainen. Tee sämpylöitä nokkossämpyläreseptillä. Kokoa hampurilaisen
väliin myös cheddarjuustoa, suolakurkkua, kuullotettua sipulia, raikasta salaattia ja tomaattiviipaleita.